24 Ekim 2013 Perşembe

KAYIK BÖREK

malzemeleri:
5 adet yufka
150-200 gr. kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
1/2 su bardağı kaşar peyniri
maydanoz, tuz, karabiber
süt ya da su ve sıvı yağ
Kayık börek nasıl yapılır ve yapılışı:
Yufkaları altıya bölerek, süt veya su içerisine bir miktar sıvıyağ koyarak bu karışımla yufkaları ıslatıyoruz. Resimlerdeki gibi kayık şeklinde sarıyoruz. (kayık yaparken kayığın dağılmaması için yufkaların yapışması gereken yerlere de bu karışımdan sürülebilir.) Kıyma, soğan, biber, domates vb. ile karnıyarık harcı gibi bir karışım hazırlıyoruz. Kayıkların içine bu harçtan koyarak, kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Pişmeye yakın kaşar peynirini de ekleyip peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.
HARÇ OLARAK İSTEDİGİNİZ MALZEMEYI KULLANA BILIRSINIZ PEYNIR ,TATATES,ISPANAK VS .. NEYLİ YAPMAK İSTERSENİZ :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder