31 Ekim 2013 Perşembe

MARMELATLI RULO KAT YAŞ PASTA

Buradaki rulo pasta değişik bir pasta aslında sıradan yuvarlak bir pasta gibi görünüyor ama kesildiğinde dikine görünümü ile  herkesi şaşırtacak bir pasta yapma şekli diyebiliriz.
Önce alta bir kat pandispanya unun üzerine ise dolana kesip dolana dolana hazırlanmış bir pasta ve üzerine yine bir kat pandispanya şeklinde hazırlanmış bir pasta çeşidi. Yöntem değişik olduğu için size de göstermek istedim. Kendi pasta tarifinizle uygulayabilirsiniz.
Rulo Pasta hiç pişirmediyseniz şöyle bir tarif de verebilirim DENEMENİZİ TAVSIYE EDERIM .. 3 yumurtayı çırpın üzerine bir çay bardağı şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın üzerine  yarım çay bardağı ekleyin varsa 1 su bardağı kek unu yoksa 1 su bardağı un yarım paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip akıcı bir hamur yapın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökün ve 7-8 dakika pişirin . Bu tarif için bir kağıt  yada kartonu üzerine koyup kesebilirsiniz  elinizde eşit ölçüde kekler olması gerek , hazır pasta kreması ve ya kendi hazırlayacağınız bir krema ile kat kat sürerek pastanın etrafına sarın.
Pandispanyasını kendiniz hazırlayıp  ortadan 2′ye bölüp de kullanabilirsiniz ay da hazır satılanlardan alabilirsiniz . Ortada ki rulo yeri için kullandığınız daha önceden yaptığınız bir rulo pasta hamuru içine sürmek için de istediğiniz marmelat çeşidi size kalmış. Dış süslemesi için işin herşeyi ile kolaya kaçmak isterseniz hazır pasta kreması kullanabilirsiniz. Ama ara kata koymak için ve dış süslemem için bu tarifi de kullanabilirsiniz güzel oluyor.
Krema için;
  • 4 su bardağı süt,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri,
  • 3 kahve fincanı un,
  • 3 kahve fincanı toz şeker (isterseniz 2-3 dövülmüş damla sakızı) koyabilirsiniz.
Malzemenin hepsini labne peyniri hariç olmak üzere karıştırın. Kıvama gelip kaynayınca ocaktan alın biraz soğuduktan sonra labne peyniri koyun ve iyice yedirin.
(Alt taban üst taban pandispanyayı biraz süt,kahve ve şekeri karıştırarak ıslatmayı unutmayın)

askpastasıİSTERSENİZ MARMELAT YERINE SADECE KREMA YADA KREMŞANTİYLE BÖYLEDE YAPA BİLİRSİNİZ 

1 yorum:

  1. Pandispanya İçin:4 yumurta,1 bardaktan az şeker,1 bardak un,1 vanilya,1 kabartma tozu. KILASIK TARIF AMA SIZ ISTEDIGINIZ SEKILDE YAPIN

    YanıtlaSil