31 Ekim 2013 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Muhallebi icin:
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nisasta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 vanilin
  • 1 lt süt
Ayrıca
  • 1 poşet krem şanti
  • 200ml süt
  • yaklaşık 2 su bardağı pişmiş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ceviz içi
  1. Muhallebiyi pişirdikten sonra 1 paket krem santiyi 200 ml sut ile cirpin ve soguyan muhallebiye ilave ediyn. 
  2. Cig kadayifi 2 dolu dolu yemek kasigi tereyagi ile kavurun. 
  3. Suslemesi icin: kuplarin en altina biraz kadayif ve ceviz koyun, uzerine muhallebiyi ilave ettikten sonra en uste tekrar kadayif, ceviz koyup istege gore tarcinla servis yapin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder