23 Ekim 2013 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ

  • MALZEMELER
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates+biber salçası
  • 3 adet taze soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 7-8 dal dereotu
  • Tuz, kimyon, pulbiber
  • Sıvıyağ
Servis İçin:
  • Marul ve limon
Kırmızı mercimeği tencereye alın ve üzerine bir parmak kadar su çıkıncaya kadar su ekleyip ocağın altını açın. Çok az sulu olacak şekilde kalıncaya kadar suyunu çektirip ocağın altını kapatın. Hemen bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Bir tavaya sıvıyağ döküp minik doğradığınız soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. Salçayı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun ve 3/4 su bardağı su ilave edin. Tuzunu ekleyip karıştırın ve koyu sos kıvamına gelince ocağın altını kapatıp bu sosu tenceredeki mercimeğe ilave edin. Tuzunu kontol edip üzerine baharatları ve ince doğradığınız yeşillikleri ilave edin. Kıvamı katı olursa bir miktar daha sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Elinize avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp köfte şeklini verin ve marul ile köfteleri servis yapın.
Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder