23 Ekim 2013 Çarşamba

ELMALI TARÇINLI PAN KEK

MALZEMELR
- 1 cup un
- 1/2 cay kasigi kabartma tozu
- 1/2 cay kasigi tarcin
- 1 yemek kasigi seker
- 1 cup buttermilk ( 1 bardak sut + 1 yemek kasigi limon suyu ekleyip karistirin)
- 1/2 cay kasigi vanilya
- 2 yumurta beyazi ve sarisi ayrilmis olsun
- 1/4 cup erimis tereyag
- 1 tane yesil elma (kabugu soyulup minik minik dogranmis olsun)
- 1 yemek kasigi ince dovulmus ceviz ici
- 1 yemek kasigi extra tereyag
- maple surup, bal, recel istediginizi kullanabilirsiniz
YAPILISI
- Un ve kabartma tozunu eleyin, sekeri ekleyip karistirin.
- Buttermilk, vanilya ve yumurta sarilarini cirpin.
- Erimis yag ve unlu karisimi ekleyip tekrar cirpin.
- Cok ince minik dogranmis elma ve ceviz icini ekleyip tekrar karistirin.
- Yumurta beyazlarini ayri bir kapta cirpip unlu karisima ekleyin.Kasik yardimi ile malzemelere yedirin.
- Yarim kasik tereyagi teflon tavaya alip isitin.
- 1 yemek kasigi dolusu malzemeyi tavaya dokup yayin, kabarciklar cikmaya  baslayinca altini cevirin.
- Tum malzemeyi bu sekilde yaptiktan sonra ozellikle sicakken ustune maple surup dokup yemek
lezzetine lezzet katiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder