29 Ekim 2013 Salı

MİLFÖYDEN KÜLAH PASTA

Malzemeler:
  • Beyaz paket kağıtları veya fırın kağıdı
  • İstediğiniz adete göre yeterince milföy hamuru
  • krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme kaşığı nişasta
  • vanilya
  • servis için antep fıstığı, pudra şekeri
  • Yapılışı:
    1. MilFÖYLERİ BUZLUKTAN ÇIKARDIKTAN SONRA ERIMESINI BEKLEYIN ERIYEN MİLFÖYLERİ İKİSİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMADAN MERDANE YARDIMIYLA BIRAZ BUYULTUN VE UZUNLAMASINA ŞERITLER KESIN fırın kagıdından kulahlar yapın ve serıtlerı ust üste gelcek şekilde çapraz sararak kulah halıne getırın ve fırında kızarana dek pişirin isterseniz kulah kalıpları kullana bılırsınız daha kolay olur pişen külahları soguduktan sonra kagıttan yada kalıptan dıkkatlıce cıkartın 
    2. Krema için tüm malzemeleri tencereye koyun.
    3. Orta kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp kabarcıklar olana kadar pişirin.
    4. Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak tamamen soğutun.
    5. Servis zamanı külahları krema ile doldurup antep fıstığına batırın. Pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder