21 Ekim 2013 Pazartesi

MİS GİBİ MARAŞIM'IN ÇÖREĞİ BAYRAMIN VAZ GEÇİLMEZ TADİ


Malzemeler
  • 1 Kğ un,
  • Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.)
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 yemek kaşığıçörek otu,
  • 1 yemek kaşığı susam,
  • Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
  • Yeteri kadar süt.
Tarif
  • Yapılışı:Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır.Üzeri çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Sonra afiyetle yenir.Denemeye değer bir tatdır.En önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir.OF EN SEVDİGİM LEZZETLERDEN BİRİSİ MİSSSSSSSS

2 yorum:

  1. YANINDADA HOŞAF VE EŞKİLİ TURŞU MİSSSSSSSS ANNEM ÇOK ÖZLEDİM SENİ

    YanıtlaSil
  2. HEM LOKURLU HEMDE PEKMEZLİSİDE BAŞKA BİR GÜZEL OLUR

    YanıtlaSil