21 Ekim 2013 Pazartesi

VAN ÇÖREĞİ

Malzemeler:
250 gram tereyağı
2.5 su bardağı süt
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Un

İç Harcı:
1.5 su bardağı un
1 kase ceviz
Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı
1 kase çörek otu (Ben 1 çay bardağına yakın kullandım.)

Yapılışı:
Sütü derin bir kaba alın ve içine yaş maya,tereyağı ve sıvı yağı koyup karıştırın.
Tuz ve şeker serpin ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurun.
Çöreğin içine koyacağınız unu sıvı yağ ile kavurun.
Tepsiyi yağlayıp, yoğurduğunuz hamur ikiye bölünür.
Açtığınız ilk hamur tepsiye serilin.
Kavrulan unu dövülmüş cevizle karıştırılıp hamurun üzerine serpin.
İkinci bezeyi açıp tepsinin üzerini kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece  fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder