21 Ekim 2013 Pazartesi

NEFİS SARMA (MALATYA USULU)

Malatya usulü sarma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sızma zeytinyağı
6 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı nane
2 kesme şeker
1/2 kilo asma yaprağı
Soğanlar sıvıyağla kavrulur.Salçası da katılıp kavrulduktan sonra diğer malzemeler de katılarak 1 su bardağı su konur ve çekinceye kadar pişirilir. Sarmalar sarıldıktan sonra tencere di,k şekilde dizilerek doldurulu ve üstüne limon dilimleri konulur. Sarmalarla aynı seviyeye kadar su konur ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder