Malatya usulü sarma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sızma zeytinyağı
6 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı nane
2 kesme şeker
1/2 kilo asma yaprağı
Soğanlar sıvıyağla kavrulur.Salçası da katılıp kavrulduktan sonra diğer malzemeler de katılarak 1 su bardağı su konur ve çekinceye kadar pişirilir. Sarmalar sarıldıktan sonra tencere di,k şekilde dizilerek doldurulu ve üstüne limon dilimleri konulur. Sarmalarla aynı seviyeye kadar su konur ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun
yemekler, pastalar ,börekler kurabiyeler, tatlI ,tuzlu, sulu kuru, EĞLENCELİ VE PRATİK TARİFLER :))
21 Ekim 2013 Pazartesi
NEFİS SARMA (MALATYA USULU)
Etiketler:
DOLMALAR,
ZEYTİNYAGLILAR
MERHABALAR birçok tarifi kendim uyguluyorum hepsi çok lezzetli ve pratik birçok sayfadan ve bloglardan tarif alıyorum denıyorum begenıyorum tekrar yapmak ıstedıgımde tarıfı unutmus oluyorum o yuzden tarıflerı burda paylasıyorum hem not tutup kaybetmemiş oluyorum hemde sizlerle paylaşıp yardımcı olmak istiyorum umarım yararım olur :) yorumlarınızı beklıyorum :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder