21 Ekim 2013 Pazartesi

ŞAM TATLISI


Şam tatlısı
Malzemeler
3.5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı yoğurt
Üzerine dizmek için 1 çay bardağı yer fıstığı
Şerbeti
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Malzemeler güzelce çırpılarak altı bir kaşık pekmez ve tereyağı ile kaplanmış tepsiye dökülür. Üstü spatula ile düzleştirilerek fıstıklar dizilir . 175 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne ılık şerbet dökülür. 1 gün buzdolabında bekletilirse tadı daha oturmuş olacaktır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder