21 Ekim 2013 Pazartesi

POFİDİK POĞAÇA

POFİDİK POĞAÇA

MALZEMELER:

  • 4 su bardağı süt
  • 3 fincan zeytinyağı
  • 1 fincan şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta (sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un

 İçine: Beyaz peynir,maydanoz

 Hazırlanışı:

  1. Mayayı geniş bir  leğenin içerisine alıp,üzerine ılık sütü ilave edelim ve  maya eriyene kadar bekletelim.
  2. Şeker,zeytinyağı,yumurta akları ve tuzunu da ekleyip yavaş yavaş un ilave ederek yoğuralım.
  3. Çok katı olmayan bir hamur elde edip,elimize yapışmayacak kıvama gelince leğenin üzerini kapatıp, yarım saat dinlendirelim. (Hamur biraz cıvıkça olursa daha pofidik oluyor)
  4. Hamurumuz kabarınca,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde açalım ve arasına peynir maydanoz karışımı koyup yuvarlayalım.
  5. Tüm hamuru aynı şekilde yapıp,yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra,üzerine yumurta sarısı ve tercihe göre,susam,çörek otu veya haşhaş serpiştirip üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder