21 Ekim 2013 Pazartesi

PATATES TOPLARI

Kahvaltılık Topik Patatesler

MALZEMELER:


  • 1 kg. patates
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet orta boy havuç
  • Sumak

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri  haşlayıp,kabuklarını soyun ve geniş bir kap içerisinde iyice  ezin.
  2. Üzerine tuz, zeytinyağının yarıdan fazlasını ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Dereotlarını yıkayıp incecik doğrayın bir tabağa alın.
  4. Havuçları rendeleyip,üzerine biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
  5. Sumağı da bir tabak içerisine alın.(Sumakla epeyce ekşi olduğunu belirtmeliyim.)
  6. Ezilmiş patateslerden cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayın, bir kısmını havuç,diğer kısmını dereotu veya arzunuza  göre başka sebzelere bulayıp servis tabağına alın.
Afiyet şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder