MALZEMELER:
- 1 kg. patates
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz
- 1 tutam dereotu
- 2 adet orta boy havuç
- Sumak
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp,kabuklarını soyun ve geniş bir kap içerisinde iyice ezin.
- Üzerine tuz, zeytinyağının yarıdan fazlasını ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
- Dereotlarını yıkayıp incecik doğrayın bir tabağa alın.
- Havuçları rendeleyip,üzerine biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
- Sumağı da bir tabak içerisine alın.(Sumakla epeyce ekşi olduğunu belirtmeliyim.)
- Ezilmiş patateslerden cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayın, bir kısmını havuç,diğer kısmını dereotu veya arzunuza göre başka sebzelere bulayıp servis tabağına alın.
Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder