31 Ekim 2013 Perşembe

RAMAZAN PİDESİ

Malzemelerimiz
1. 5 Bardak un
2. 300 ml ılık su
3. 100 ml ılık süt
4. 1 çorba kaşığı tereyağ
5. 3 çorba kaşığı zeytin yağı
6. 1 çorba kaşığı toz şeker
7. 1 tatlı kaşığı tuz
8. 1 paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için
1. Susam
2. Çörekotu
3. 1Yumurta sarısı
4. Yoğurt

Hazırlanışı
Adım 1: Unun üzerine instant kuru mayamızı döküyoruz ve elimizle biraz karıştırıyoruz.
Adım 2: 300 ml ılık suyumuzu ilave ediyoruz.
Adım 3: 100 ml ılık sütümüzü ilave ediyoruz.
Adım 4: 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ediyoruz.
Adım 5: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.
Adım 6: 1 çorba kaşığı şekeri ilave ediyoruz.
Adım 7: 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Adım 8: Elimizle 15 dakika mikser ile 10 dakika yoğuruyoruz.
Adım 9: yoğurduğumuz hamuru masa üstüne alıp elimizle 5 dakika daha yoğuruyoruz.
Adım 10: Hamurumuz hafif cıvık olmalı.
Adım 11: Yoğurduğumuz hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Adım 12: 2 Saat sonra hamuru çıkartıp iki eşit parçaya bölün ve pide şeklini verin.
Adım 13: Pide şeklini verdiğiniz hamuru keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verin.
Adım 14: Üzerini yoğurt ve yumurta sarısı karışımı ile bolca sıvayın, susam ve çörek otu ile süsleyin.
Adım 15: Daha önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırınımızın tabanına çelik tava yada borcam içinde kaynamış su koyun. Bu buharla pişmesini sağlayacaktır.
Adım 16: iç içe geçmiş iki tepsi kullanın, tabanı yanmasın. ama yoksa tek tepsiylede olur. Ben tek tepsiyle pişirdim. Tepsi içine un serpin ve bunun üzerine hamuru koyup 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. arada altına bakmayı unutmayın.

Fotoğraf: Nefis Ramazan Pidesi Tarifi...

Malzemelerimiz
1. 5 Bardak un
2. 300 ml ılık su
3. 100 ml ılık süt
4. 1 çorba kaşığı tereyağ
5. 3 çorba kaşığı zeytin yağı
6. 1  çorba kaşığı toz şeker
7. 1 tatlı kaşığı tuz
8. 1 paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için
1. Susam
2. Çörekotu
3. 1Yumurta sarısı
4. Yoğurt

Hazırlanışı
Adım 1: Unun üzerine instant kuru mayamızı döküyoruz ve elimizle biraz karıştırıyoruz.
Adım 2: 300 ml ılık suyumuzu ilave ediyoruz.
Adım 3: 100 ml ılık sütümüzü ilave ediyoruz.
Adım 4: 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ediyoruz.
Adım 5: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz.
Adım 6: 1 çorba kaşığı şekeri ilave ediyoruz.
Adım 7: 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Adım 8: Elimizle 15 dakika mikser ile 10 dakika yoğuruyoruz.
Adım 9: yoğurduğumuz hamuru masa üstüne alıp elimizle 5 dakika daha yoğuruyoruz.
Adım 10: Hamurumuz hafif cıvık olmalı.
Adım 11: Yoğurduğumuz hamurun üzerini ıslak bir bez ile örtüp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Adım 12: 2 Saat sonra hamuru çıkartıp iki eşit parçaya bölün ve pide şeklini verin.
Adım 13: Pide şeklini verdiğiniz hamuru keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verin.
Adım 14: Üzerini yoğurt ve yumurta sarısı karışımı ile bolca sıvayın, susam ve çörek otu ile süsleyin.
Adım 15: Daha önceden ısıtılmış 225 derecedeki fırınımızın tabanına çelik tava yada borcam içinde kaynamış su koyun. Bu buharla pişmesini sağlayacaktır.
Adım 16: iç içe geçmiş iki tepsi kullanın, tabanı yanmasın. ama yoksa tek tepsiylede olur. Ben tek tepsiyle pişirdim. Tepsi içine un serpin ve bunun üzerine hamuru koyup 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. arada altına bakmayı unutmayın.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder