3 Kasım 2013 Pazar

LOR TATLISI

Malzemeler

1 Kg tatlı Lor
Yarım Su BardağI Süt
3 Adet Yumurta
Yarım Su BardağI Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Şerbeti İçin

3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-5 Damla Limon Suyu

Yapılışı

Yarım bardak sütle lor peyniri çatal yardımıyla ezilir. Yarım su bardağı şeker, 3 adet yumurta, 1 su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu eklenip yoğurulur. Ayrı bir tencerede şeker ve su
ile şerbet hazırlanır. Şerbet kaynayınca limon suyu eklenir. Lorlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 5 dakika önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir. Tatlı ve şerbet ılıkken şerbette tatlılar biraz bekletilir. Servis tabağına alınıp hindistan ceviziyle süslenip servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder