Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy patlıcan
- kızartma için sıvıyağ
Kıymalı Harç için:
- 150 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- tuz
- karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Patlıcan ve kabakların saplarını kesip patateslerle aynı kalınlıkta halka halka doğrayın.
- Sırasıyla önce patatesleri, kabakları ve patlıcanları 3-4 dakika kızgın yağda kızartıp yağının süzülmesi ve soğuması için peçete serilmiş tabağa alın.
- Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine ince ince kıydığınız biberi ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
- Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kavurun. Suyunu çeken kıymaya 1 tatlı kaşığı salçayı ve yemeklik doğradığınız domatesleri tuzu, karabiberi ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- 1 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte 5-6 dakika hafifçe suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Fırın kabınıza fotoğraftaki gibi patates, kabak ve patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın.
- Son olarak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini serpip 200 derece önceden ısıtılmış fırından üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder