29 Ekim 2013 Salı

SEBZELİ MUSAKKA

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • kızartma için sıvıyağ
Kıymalı Harç için:
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
Üzeri için:
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  1. Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Patlıcan ve kabakların saplarını kesip patateslerle aynı kalınlıkta halka halka doğrayın.
  2. Sırasıyla önce patatesleri, kabakları ve patlıcanları 3-4 dakika kızgın yağda kızartıp yağının süzülmesi ve soğuması için peçete serilmiş tabağa alın.
  3. Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine ince ince kıydığınız biberi ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
  4. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kavurun. Suyunu çeken kıymaya 1 tatlı kaşığı salçayı ve yemeklik doğradığınız domatesleri tuzu, karabiberi ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  5. 1 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte 5-6 dakika hafifçe suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  6. Fırın kabınıza fotoğraftaki gibi patates, kabak ve patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın.
  7. Son olarak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini serpip 200 derece önceden ısıtılmış fırından üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder