Malzemeler:
- 1 kilo tavuk kanat
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- kızartmak için sıvıyağ
Marinesi için:
- 1 su bardağı ayran (su ve yoğurttan kendiniz hazırlayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı zahter (ben taze kullandım)
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- karabiber, tuz
Yapılışı:
- Tavuğun tamamını alabilecek derin bir kase içinde tüm marine malzemesini karıştırın.
- Tavuk kanatlarına keskin bit bıçak yardımıyla 2-3 çizik atın.
- Tavukları ayranın bulunduğu kasenin içine alıp karıştırarak ayrana bulanmasını sağlayın. Kaseyi streç ile kapatarak buzdolabındanda en az 1 saat kadar dinlendirin.
- Kızartma yağının altını orta ateşte açın. Temiz bir poşetin içine unu ve tuzu alıp karıştırın.
- Marine ettiğiniz tavuk kanatlarının üzerindeki ayranı elinizle sıyırın tek tek un dolu poşetin içine atıp sallayarak tamamen una bulanmasını sağlayın.
- Una buladığınız tavukları kızgında yağda çnlü arkalı nar gibi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
YANINA GÜZEL BİR YEŞİL SALATA AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder