29 Ekim 2013 Salı

AYRANLI TAVUK KIZARTMASI

Malzemeler:
  • 1 kilo tavuk kanat
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • kızartmak için sıvıyağ
Marinesi için:
  • 1 su bardağı ayran (su ve yoğurttan kendiniz hazırlayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı zahter (ben taze kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • karabiber, tuz
Yapılışı:
  1. Tavuğun tamamını alabilecek derin bir kase içinde tüm marine malzemesini karıştırın.
  2. Tavuk kanatlarına keskin bit bıçak yardımıyla 2-3 çizik atın.
  3. Tavukları ayranın bulunduğu kasenin içine alıp karıştırarak ayrana bulanmasını sağlayın. Kaseyi streç ile kapatarak buzdolabındanda en az 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Kızartma yağının altını orta ateşte açın. Temiz bir poşetin içine unu ve tuzu alıp karıştırın.
  5. Marine ettiğiniz tavuk kanatlarının üzerindeki ayranı elinizle sıyırın tek tek un dolu poşetin içine atıp sallayarak tamamen una bulanmasını sağlayın.
  6. Una buladığınız tavukları kızgında yağda çnlü arkalı nar gibi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

YANINA GÜZEL BİR YEŞİL SALATA AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder