23 Ekim 2013 Çarşamba

SON BAHAR HOŞAFI

  • MALZEMELER
  • 100’er gram şeftali kurusu, elma kurusu, kuru kayısı, kuru mürdüm eriği, kuru sarı erik,
  • 50’şer gram vişne kurusu, kiraz kurusu, karadut kurusu, dolmalık üzüm, çekirdeksiz kara üzüm,
  • 2 litre su, 
  • 200 gr. şeker, şeker miktarını kendiniz damak tadınıza gore ayarlaya bılırsınız 
Karışık Sonbahar Hoşafı
HAZIRLANIŞI
bütün malzemeleri yıkayıp suyunu ılave edıp ben suyu bıraz fazla ılave edıyorum cunku kızım meyve suyu olarak ıcıyor tanelerı pek sevmıyor ocaga koydugunuz hoşafı ara ara konturol ederek pişip pişmedigine bakın pişmeye yakın şekerini ilave edın 5 dk kadarda şekerle kaynatın ocaktan alın soguyunca isterseniz benim gibi suyunu kavonozlara doldurup meyve suyu olarak tuketın ıster tanelerı sıze kalmıs afıyet olsun dolapta dınlendırdıkten sonra soguk tuketın

1 yorum:

  1. malzemeleride istedıklerınızı evde olanları ekleye bilirsiniz zevkinize kalmış :)

    YanıtlaSil