23 Ekim 2013 Çarşamba

PROFİTEROL

Malzemeler:
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)
Hazırlanışı:
Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.
Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın..
Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.
Sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. Fırına atın ve ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin.
Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.
Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremamızı soğumaya bırakın.
Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatın
Hamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin..
Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder