21 Ekim 2013 Pazartesi

SOSLU ÇİPURA

Malzemeler
-4adet çipura
-1yemek kaşığı tereyağı
-4yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-1tutam taze fesleğen
-1tutam biberiye
-1tutam kekik
-2diş sarımsak
-1adet limon
-4orta boy soğan
-Tuz
-Karabiber
-Pulbiber
Tarifi:Terayağını, zeytinyağını, biberiyeyi, kekiği, fesleğeni, karabiber, pulbiber, tuz ,sarımsağı rondoda 1 dk karıştırıyoruz.Soğanları halka halka kesip güvecin altına diziyoruz.Balığın içine rondodan geçirdiğimiz sosu sürüp, limonuda halka halka doğrayıp arasına yerleştiriyoruz.Bu işlemi 4 balığada yaptıktan sonra kalan sosu eşit şekilde balıkların üzerine sürüyoruz.Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında ızgara bölümünde pişiriyoruz.Denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.Ayrıca bu işlemi her çeşit balıkta uygulayabilirsiniz.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder