29 Ekim 2013 Salı

TAVADA KARNI YARIK

Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 su bardağı su pişirmek için
patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ
İç harcı için:
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2-3 tutam maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için:
3 adet yeşilbiber
2 adet domates
Yapılışı:
1-    Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları tavaya dizin.
2-    Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı soteleyin.
3-    Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun.
4-    Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
5-    Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın.
6-    Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun. Patlıcanların yanından 1 su bardağı su ilave edin
7-    Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder