4 Kasım 2013 Pazartesi

ELİ BÖĞRÜNDE

Eli böğründe yemeğinin malzemeleri
Eli böğründe yemeğinin malzemeleri
1 kg kuzu eti ( Bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılmalıdır .Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir . Dana etinden de yapabilirsiniz ama et geç pişeceği için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzetini yakalayamayabilirsiniz. )
Yarım kg arpacık soğanı ( Arpacık soğanı : küçük küçük olan soğandır)
1 kg domates
100 gram kuyruk yağı
250 gram yeşil köy biberi
250 gram kırmızı biber ( Maraş biberi )
10-15 orta boy sarımsak
Terayağı ( Arzuya göre katılır , etiniz yağlıysa gerek kalmayabilir )
Baharatlar : Kırmızı pul biber , kırmızı toz biber , kekik,karabiber , tuz
Yapılışını anlatalım 
Eli böğründe
Eli böğründe
Bu yemekte görsel sunum da ön plandadır. Domatesler,biberler,soğanlar,sarımsaklar ve et uyum içinde yerlerini almalıdır. Malzemeler arasında kuzu eti olmasına dikkat edelim demiştik . Bu yemeği lezzeti veren kuzu etidir. Maraşlı ustalar kuzunun kol etinden yaparlar . Etimizi kuşbaşı şeklinde doğruyoruz tepsimize yerleştiriyoruz. Domatesler 8 parçaya bölünerek ,soğanlar ( arpacık soğan olduğu için küçükler ) kabuğu soyulup bütün halinde,biberler ise 3-4 parça halinde doğranarak yerleştirilir. Ortaya sarımsaklar konulur. Etin üzerine kuyruk  yağı eklenir.Baharatlar ve tuz üzerinden serpiştirilir.Fırına pişirmek üzere verilir. Evimizdeki elektrikli fırında pişireceksek 180 derecede yarım saat yetecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder