4 Kasım 2013 Pazartesi

EKŞİLİ TURŞU

Malzemeler 
3-4 tane orta boy patlıcan 
7-8 tane etli yeşil biber 
4 tane yeşil domates
3tane kabak 
3-4 diş sarımsak 
1 tutam nane 
1 yemek kaşığı sumak ekşi akıdı 

Yapılışı 
Biberler ayıklanıp istenilen boyda doğranır. domates kabak Patlıcanlar da doğranıp üzerine sıcak su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Daha sonra soğuk suda yıkanır. Diğer tarafta sarımsaklar ezilip üzerine ekşi, nane ve tuz ilave edilip sulandırılır. Hazırlanan patlıcan, domates, kabak, biber içine atılıp 1 saat bekletildikten sonra servisehazırlanır.
sebzeleri ayrı ayrıda haşlaya bilirsiniz tadlarının karışmaması için nefis bir tat herkese tavsiyem 


3 yorum: