6 Kasım 2013 Çarşamba

ENGİNAR DOLMASI

Malzemeler:
10 adet ayıklanmış enginar
1 cay bardağı bezelye
1 cay bardağı kup doğranmış haşlanmış havuç
1 orta boy patates kup doğranmış
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 cay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
Tuz
Üzeri için:
Dereotu
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Enginarlarımızı tencereye dizdikten sonra ayrı bir tavada yağın yarısı ile bezelye, havuç, soğan ve patatesi iyice sote ediyoruz. Arkasından içerisine tuz ve limon suyu ilave ediyoruz. Karışımımızı enginar çanaklarına paylaştırıyoruz. Su, kalan yağ ve limonu iyice karıştırıp enginarların üzerine ilave ediyoruz. Kısık ateşte 20 – 25 dakika kapağı kapalı olacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra üzerine dereotumuzu da ilave ederek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder