6 Kasım 2013 Çarşamba

SÜTLAÇ

Malzemeler:
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 cay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
Üzerine tarçın
Hazırlanışı:
İlk olarak pirincimizi tencereye alıyoruz ve 2 bardak su ile suyunu çekene kadar haşlamaya başlıyoruz. Tenceredeki su tamamen çekilene kadar bekliyoruz daha sonrasında biraz kalan suya sütümüzü ekleyip karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz. Süt kaynarken pirinç unu ve buğday nişastasını soğuk suyla bir kasede eriyinceye kadar eziyoruz. Bu karışıma kaynamakta olan sütten 1 ila 2 kepçe kadar ilave ediyoruz. Kasedeki bu karışımı tenceredeki süte karıştırarak ilav ediyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra bir bardak şeker koyalım ve sonra tadına bakarak damak tadımıza göre biraz daha ilavede bulunalım. Sütlacımız sıcakken kaselere paylaştıralım. Kıvamı soğudukça koyulaşacaktır. Bu nedenle kabuk bağlamaması için streçleyip dolaba kaldıralım. İkram ederken üzerine tarçın koymayı da unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder