7 Kasım 2013 Perşembe

ETLİ MANTARLI DOMATES DOLMASI

Malzemeler
4 adet olgun ve sert domates
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
25 adet mantar
Yarım demet maydanoz
1′er adet soğan ve limon
2 diş sarmısak
100 gram dana eti
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı sirke
2′şer çorba kaşığı ekmek içi ve kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber

Etli Mantarlı Domates Dolması Yapılışı
Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini oyup, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun. Mantarları ince kıyın. Tereyağı ve 4 çorba kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış maydanozun yarısını ve soğanı kavurun. Bu malzemeye mantarları ilave edin. Sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Sirke, salça ve et suyu ilavesiyle orta ateşte pişirin. Ayrı bir yerde dana etini haşlayın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın. Dana eti, kıyılmış maydanoz, ekmek içi ve kaşar peynirini mantarlı karışıma ilave edip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Mantarlı malzemeyi domateslerin içine doldurun. Domatesin kesilen kapaklarını da üzerine kapatıp, fırın kabına dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder