7 Kasım 2013 Perşembe

TAYHİNLİ SUSAMLI KEK

Malzemeler

3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 buçuk bardak şeker
1 çay bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.3 veya 3 bardak un

Üzeri için;

1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırılmış ceviz veya fındık

Hazırlanışı

Yumurtalar ile şekeri derin bir kabın içerisine alınız ve önce yavaş, sonra hızlı şekilde çırpıcı ile çırpınız.
İçerisine 1 çay bardağı süt, yağ ve tahin eklenip yavaş, yavaş karıştırınız.
Kabartma tozu ve un ayrı bir kabın içerisine alınız ve iyice karıştırınız.
Kabartma tozu ile karışmış olan unu eleyerek karışımın içerisine ilave ediniz.
Hamur boza kıvamına gelene kadar un eklemesi yapınız ve karıştırmaya devam ediniz.
Kekin pişeceği kalıbın içerisini 1 kaşık ile iyice yağlayınız.
Yağlanmış kalıba susam serpiştiriniz.
Susamın boş yer kalmayacak şekilde her yeri kaplamasına özen gösteriniz.
Bu durum kekin kalıptan çıktığında kusursuz görünmesi için önemlidir.
Hazırladığınız hamuru yağlayıp susam serpiştirdiğiniz kalıbın içerisine dökünüz.
Üzerine cevizleri yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriniz.
Kekin kalıptan kusursuz şekilde çıkması için tepsinin altına ıslak havlu koyunuz.
Kekinizi sıcak olarak sunum yapınız.

Fotoğraf: Tahinli Susamlı Kek Tarifi

Malzemeler

    3 tane yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı süt
    1 buçuk bardak şeker
    1 çay bardağı tahin
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2.3 veya 3 bardak un

Üzeri için;

    1 çay bardağı susam
    1 tatlı kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı kırılmış ceviz veya fındık

Hazırlanışı

    Yumurtalar ile şekeri derin bir kabın içerisine alınız ve önce yavaş, sonra hızlı şekilde çırpıcı ile çırpınız.
    İçerisine 1 çay bardağı süt, yağ ve tahin eklenip yavaş, yavaş karıştırınız.
    Kabartma tozu ve un ayrı bir kabın içerisine alınız ve iyice karıştırınız.
    Kabartma tozu ile karışmış olan unu eleyerek karışımın içerisine ilave ediniz.
    Hamur boza kıvamına gelene kadar un eklemesi yapınız ve karıştırmaya devam ediniz.
    Kekin pişeceği kalıbın içerisini 1 kaşık ile iyice yağlayınız.
    Yağlanmış kalıba susam serpiştiriniz.
    Susamın boş yer kalmayacak şekilde her yeri kaplamasına özen gösteriniz.
    Bu durum kekin kalıptan çıktığında kusursuz görünmesi için önemlidir.
     Hazırladığınız hamuru yağlayıp susam serpiştirdiğiniz kalıbın içerisine dökünüz.
    Üzerine cevizleri yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriniz.
    Kekin kalıptan kusursuz şekilde çıkması için tepsinin altına ıslak havlu koyunuz.
    Kekinizi sıcak olarak sunum yapınız.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder