4 Kasım 2013 Pazartesi

HAPISA (NİŞE) (KAHRAMANMARAŞ)

Malzemeler (4 kişilik)
100 gr nişasta
0,5 lt su
1/4 lt pekmez
Ceviz içi

Yapılışı
Nişasta 0.5lt. su ile karıştırılır. İçine pekmez ilave edilir ve iyice karıştıktan sonra ateşe koyulur. Hapısa pişerken nişastasının toplanmaması ve nişastakokusunun kalmamasına dikkate edilmelidir. (Eskiden Hapısa'nın pişip pişmediğini anlamak için, içine küçük bir kor parçası koyarlardı. Eğer kor içindekırmızılığını koruyorsa pişmiş demekti) pişen Hapısa 4 kaseye bölünür, iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.

Not: bu pelte içine pekmez yerine şeker koyularakta yapılabilir.

RAHMETLİ BABANEMİN NEFİS TATLARINDAN BİRİSİ 
BUDA ŞEKERLİSİ PEKMEZ YERİNE ŞEKER İLAVE ETMEK İSTERSENİZ 
GENELDE SOGUK YENİR AMA BEN SICAK TERCİH EDİYORUM SİZE SAÇMA GELEBİLİR AMA AYRANLA VE TURŞUYLA YUFKA EKMEKLE BAYILIYORUM :)SANIRIM ANNEMİ ÖZLEDİMMM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder