13 Kasım 2013 Çarşamba

KABAK SALATASI

Malzemeler :
* 1 kilogram kabak,
* 1 orta boy kuru soğan,
* 1 tutam dereotu,
* 1 kase süzme yoğurt,
* 2-3 diş sarmısak,
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
* Tuz.
Yapılışı :
Kabakları kazıyın, yıkayın ve rendeleyın. Kabakların bıraktığı suyu iyice sıkın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Üzerine suyu süzülmüş kabak rendesi ekleyın. Şöyle bir karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.  Ara sıra karıştırılarak kabağın suyu iyice çektirin.
Sarımsakları dövün ve süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Soğuyan kabağın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve karıştırılır.
Yoğurtlu kabak, servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder