5 Kasım 2013 Salı

KAŞARLI TAVUK SARMA

Malzeme 
4 adet tavuk göğüsü 
200 gr kaşar 
40 gr tereyağ 
sıvı yağ 

Yapılışı: 
Alacağınız tavuk göğsünü ince bir biçimde açtırıyorsunuz (biftek gibi) veya evde kendiniz açıyorsunuz. Tavuğun iç kısmına parmak şeklinde doğranmış kaşar parçalarını yerleştiriyorsunuz. Daha sonra tavuğu elinizle yuvarlayarak rulo şekline getiriyorsunuz. Rulo haline getirdiğiniz tavuğun açılmaması için dikiş ipliği ile bağlıyor ve kürdanla tutturuyorsunuz. Sıvı yağ ile kısık ateşte tavuk hafif renk alacak şekilde kızartıyorsunuz. Daha yağı süzdürerek tavukları fırın tepsisine koyuyorsunuz ve tavukların üzerine tereyağını sürüyorsunuz. 200 derecede ısıtılmış fırınınıza tepsinizi yerleştirdikten sonra 20-30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder