5 Kasım 2013 Salı

SIRNİKE (RUS TATLISI)

140 gr. lor peyniri 
60 gr. Un 
60 gr. pudra şekeri 
2 gr. kabartma tozu 
1 yumurta 
Süslemek için elma reçeli, vanilya sos (portakal reçeli ve çikolata sos da olabilir.) 

Tezgaha un dökülüp ortası çukur yapılır. Açılan çukura lor peynirikabartma tozu, pudra şekeri ve yumurta sarısı dökülür. Malzeme yoğurulup, hamur elde edilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar merdaneyle açılır. Bir su bardağıyardımıyla hamur kesilir. Hamurlar kızartılır. Vanilya sosu ile süslenmiş tabaklarasırnike hamurları yerleştirilip üstlerine elma reçeli dilimleri konur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder