150 gr şamfıstığı (kabukları soyulmuş)
150 gr badem
2+1/2 kg (12+1/2 su bardağı)süt
450 gr toz
4 yumurta
75 gr (11 çorba kaşığı) nişasta (3/4 su bardağı sütte eritilmiş)
Küçük bir tencerede 1 su bardağı suyu kaynatınız. İçinefıstık ve bademleri atıp birkaç dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp suyunu süzünüz. Fıstık ve bademlerin zarlarını soyup karışık olarak çekiniz.
Çekilmiş fıstık ve bademlerin üçte birini keşkülün üstünü süslemek için ayırınız. Kalan çekilmiş badem ve fıstıkları ve 200 gr (1 su bardağı) sütü elektrikli çırpıcı ile iyice harmanlayınız. Elde ettiğiniz bu
Bu arada, yumurtaları, yumurta teli ile 3 dakika kuvvetlice çırpınız. Keşkül pişmeye yüz tuttuğunda, yumurtaları orta boy bir kaba alıp içine keşkülden 1 su bardağı katıp karıştırınız. Yumurta-keşkül
Tencereyi ateşten alıp keşkülü kaselere boşaltınız. Ilındıktan sonra kaseleri buzdolabına kaldırıp 1 saat soğutunuz.
Üstlerine ayırmış olduğunuz çekilmiş badem ve fıstıkları serpip
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder