5 Kasım 2013 Salı

EKMEK SALATASI

1 cm kalınlığında ve toplamı 200 gram civarında kabuksuz ekmek dilimleri 
1 baş sarımsak 
adet limon 
1 demet doğranmış maydanoz 
1 avuç taze nane yaprağı 
1 fincan zeytinyağı 
adet salatalık 
200 gram domates
Tuz 
Karabiber 

Ekmek dilimlerini küçük parçalara ayırın. Domatesleri çok ince doğrayın. Kabuğuyla birlikte küçük küpler halinde doğradığınız salatalıklarla, yine çok incedoğradığınız maydanoz ve naneyi, soyarak ezdiğiniz sarımsağı, bir kapta biraraya getirin. Buna ekmekleri ilave edin. Üzerine zeytinyağı dökün. Limon sıkın. Hafifçe karıştırıp buzdolabına kaldırınİyice soğuduktan sonra servisyapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder