13 Kasım 2013 Çarşamba

KOLAY İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER 
su bardagi ince bulgur 
2 orta boy patates 
200 gram kiyma 
50 gram ceviz 
su bardagi bulgur 
2 yumurta 
Kirmizibiber, tuz, 
karabiber 

YAPILIŞI 
Önce içli köftenin harcini hazirlayin. Bunun için bir tavada kiyma ile soğani kavurun. Cevizi ufalayin veya ince ince kesin ama sakin dövmeyin. 
Isirdiginiz zaman ceviz agiza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir kenardabekletin
Diger tarafta iki su bardagi bulguru, iki su bardagi sicak su ile islatin. 
Bulgur kabarirken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda hasladiktan sonra rendeleyin. Bir yumurtanin tamamini ve bir yumurtanin sadece beyazini karistirin ve patateslere ekleyin. Kirmizibiber ve kabarmis bulguru da ekleyin ve yogurun. Payreks tabagi yaglayin. Hazirladiginiz hamurun yarisini iyice yayin. 
Daha önceden hazirlamis oldugunuz harci, payreks tabaga yaydiginiz hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kismiyla da üzerini kapatin. 
Bir biçak yardimiyla düzeltin. Üzerine kirimizibiber serpin. Ayirdiginiz yumurtanin sarisini sürün ve firina koyun. Üzeri kizarinca servis yapin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder