7 Kasım 2013 Perşembe

LAVAŞ EKMEĞİ

Malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı ılık su

Lavaş Ekmeği Yapılışı
Un, tuz ve tozşekeri derin bir kapta karıştırarak ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su ilave ederek yeniden yoğurun. Üzerini tülbentle örterek yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 eşit parçaya bölerek, elinizde yuvarlayın. Düz bir zemin üzerine un serperek parçalara ayırdığınız hamurları çok incecik yufkalar şeklinde açın. Teflon tavada veya sac üzerinde her iki tarafını pişirin. Pişirdikten sonra kurumaması için, üst üste dizerek tülbent arasında saklayın.

Fotoğraf: Lavaş Ekmeği Tarifi 


Malzemeler

    3 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Bir buçuk su bardağı ılık su 

Lavaş Ekmeği Yapılışı
Un, tuz ve tozşekeri derin bir kapta karıştırarak ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su ilave ederek yeniden yoğurun. Üzerini tülbentle örterek yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 eşit parçaya bölerek, elinizde yuvarlayın. Düz bir zemin üzerine un serperek parçalara ayırdığınız hamurları çok incecik yufkalar şeklinde açın. Teflon tavada veya sac üzerinde her iki tarafını pişirin. Pişirdikten sonra kurumaması için, üst üste dizerek tülbent arasında saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder