7 Kasım 2013 Perşembe

MISIR EKMEGİ

Malzemeler

4 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 çay kaşığı karbonat

Üzerine: Yarım çay bardağı kıyılmış fındık

Mısır Ekmeği Yapılışı
YUMURTALARI geniş bir kaba kırın. Üzerine tozşeker ve yoğurt ilave edip çırpın. Sıvıyağ, dövülmüş fındık ve karbonatı ilave edin. Azar azar un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun. Bekletmeden, küçük boy bir kelepçeli kalıba yerleştirin. Elinizle düzeltip, üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde kesikler atın. Fındık serpin. 10 dakika dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Fotoğraf: Mısır Ekmeği Tarifi 


Malzemeler

    4 su bardağı mısır unu
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım çay bardağı tozşeker
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık
    1 çay kaşığı karbonat

    Üzerine: Yarım çay bardağı kıyılmış fındık 

Mısır Ekmeği Yapılışı
YUMURTALARI geniş bir kaba kırın. Üzerine tozşeker ve yoğurt ilave edip çırpın. Sıvıyağ, dövülmüş fındık ve karbonatı ilave edin. Azar azar un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun. Bekletmeden, küçük boy bir kelepçeli kalıba yerleştirin. Elinizle düzeltip, üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde kesikler atın. Fındık serpin. 10 dakika dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder