7 Kasım 2013 Perşembe

MAYALI HAMURDAN AÇMA POĞAÇA



Malzemeler

1 paket yaş maya
1su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr un

İç harcı için

2 yemek kaşığı tereyağı ( önceden çıkarıp yumuşatılmış)

Yapılışı

Öncelikle geniş bir kaba unu koyalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Maya, yumurta, süt ve sıvı yağı dökelim.
Tuz ve şekeri ilave edelim.
Kenarlardan un ilave ederek yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
60 dakika dinlenmeye bırakalım.
Mayalanmış hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yaparak elimizle bastırarak açalım.
Ortasına 1 çay kaşığı yumuşak tereyağ sürelim.
Hamurları rulo şeklinde saralım.
Rulo yapılan hamuru iki ucundan aynı anda birbirinin tersine çevirerek yavaşta uzatalım.
Uzattığımız hamurun uç kısımlarını düğüm atar gibi birbirinin içinden geçirelim.
Ek yerini aşağıya getirelim.
Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim.
Aralarında geniş boşluk olsun.
Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış fırına yumurta sarısı sürüp çörek otu ( susam ) döküp koyalım.
200 derecede 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Fotoğraf: Mayalı hamurdan açma poğaça

Malzemeler

    1  paket yaş maya
    1su bardağı ılık süt
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    500 gr un

      İç harcı için

    2 yemek kaşığı tereyağı ( önceden çıkarıp yumuşatılmış)

   Yapılışı

    Öncelikle geniş bir kaba unu koyalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
    Maya, yumurta, süt ve sıvı yağı dökelim.
    Tuz ve şekeri ilave edelim.
    Kenarlardan un ilave ederek yoğuralım.
    Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
    60 dakika dinlenmeye bırakalım.
    Mayalanmış hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yaparak elimizle bastırarak açalım.
    Ortasına 1 çay kaşığı yumuşak tereyağ sürelim.
    Hamurları rulo şeklinde saralım.
    Rulo yapılan hamuru iki ucundan aynı anda birbirinin tersine çevirerek yavaşta uzatalım.
    Uzattığımız hamurun uç kısımlarını düğüm atar gibi birbirinin içinden geçirelim.
    Ek yerini aşağıya getirelim.
    Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim.
    Aralarında geniş boşluk olsun.
    Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
    Önceden ısıtılmış fırına yumurta sarısı sürüp çörek otu ( susam ) döküp koyalım.
    200 derecede 30 dakika pişirelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder