4 Kasım 2013 Pazartesi

PORTAKALLI SODALI KEK

Malzemeler

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 tane yumurta
  • 1 şişe madan suyu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 portakalın suyu
  • 1 portakalın rendesi
  • Hazırlanışı

    Yumurta ve toz şeker çırpılır.İçine sıvıyağ eklenir ve tekrar çırpılır.1 şişe maden suyu eklenerek çırpmaya devam edilir.
    Vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklendikten sonra ölçülü şekilde un eklenir ve kabartma tozuda ilave edilerek çırpılır.Akıcı kıvamdaki hamur yağlanmış tepsiye dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder