3 Kasım 2013 Pazar

TOYGA ÇORBASI

TOYGA ÇORBASI

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI DÖVME
4-5 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI
2 bardak dövme 4-5 bardak suyla düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlanır. Bir kaba konulan yoğurt unla çırpılır, pişen dövmelerle yavaş yavaş karıştırılır. Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tavada sıvıyağ, rendelenmiş sarımsak, nane ve isteğe göre pul biber kavrulur çorbamızın üzerine dökülerek karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder