5 Kasım 2013 Salı

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTE (KESME ) ÇORBA

MALZEMELER
1 su b. yesil mercimek
1 kase eriste
1 adet sogan
1 yemek k. domates salcasi
1 tatli k. biber salcasi
1 yemek k. tereyagi
1 yemek k. siviyag
2 litre su veya etsuyu ( yada etsuyu tablet )
tuz, dargun otu ( tarhun da deniliyor ) veya nane
YAPILISI
Öncelikle mercimegi yikayalim ve yaklasik 1 litre suyla pisirelim ve yaklasik 1 bucuk litre daha su koyup kaynatalim ve eristeyi ekleyelim, et suyu tableti ve tuzunuda ekleyip eristeyi pisirelim.
Diger yandan ufak bir tencereye yaglari alalim ve incecik kiyilmis sogani kavuralim sonra salcalari ekleyip kavurmaya devam edelim dargunu da ekleyip biraz daha kavuralim ve tenceredeki corbamiza bu sosu ekleyelim güzelce karistirip bir iki tasim daha kaynatalim ve servis yapalim… Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder