5 Kasım 2013 Salı

SURİYE BOHÇASI :))

çay bardağı süt 
çay bardağı su 
yarım çay bardağı sıvıyağ 
adet yumurta 
çay kaşığı karbonat 
1 yemek kaşığı sirke 
su bardağı un 
 malzemesi için: 
su bardağı pirinç 
200 gr kıyma 
yarım su bardağı ceviziçi 
yarım su bardağı fıstık içi 
adet kuru soğan 
çay kaşığı karabiber 
Üzerini yağlamak için margarin 

Hamur yoğurma kabına süt, su, sıvıyağ, yumurta, tuz, karbonat ve sirkeyi alalım. Malzemeyi karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde un ilavesiyle hamurukulak memesi kıvamında yoğuralım. Bir süre dinlenmesi için üzerini örtelim.Buarada pirinçleri üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayalım. Diğer taraftan kıyma ve soğanı kavuralım. Kavrulmuş kıymaya haşlanmış pirinci ilave edelim. Ceviz, fıstıkkarabiber ve tuzunu da katıp, karıştıralım.Dinlenenhamurdan limon büyüklüğünde parça kopararak beze yapalım. Un ve oklava yardımıyla açalım.Açtığımız yufkayı dörde keselim. Elde ettiğimiz üçgenleringeniş tarafına  malzemeden koyarak,sigara böreği gibi saralım. Sardığımız böreği hafif bir şekilde yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Kalan hamuru da buşekilde hazırlayalım. Börekleri fırından alır almaz, üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş margarini sürelim. Börek tepsisinin üzerini ikinci bir tepsiyle kapatarak yumuşamasını sağlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder