SURİYE BOHÇASI :))
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek
kaşığı sirke
4 su bardağı un
iç malzemesi için:
1 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
yarım su bardağı ceviz
içi
yarım su bardağı fıstık
içi
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Üzerini yağlamak için margarin
Hamur yoğurma kabına süt
, su, sıvıyağ, yumurta
, tuz, karbonat ve sirkeyi alalım. Malzemeyi karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde un ilavesiyle hamurukulak memesi kıvamında yoğuralım. Bir süre dinlenmesi için üzerini örtelim.Buarada pirinç
leri üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayalım. Diğer taraftan kıyma ve soğan
ı kavuralım. Kavrulmuş kıymaya haşlanmış pirinci ilave edelim. Ceviz, fıstık
, karabiber ve tuzunu da katıp, karıştıralım.Dinlenenhamurdan limon
büyüklüğünde parça kopararak beze yapalım. Un ve oklava yardımıyla açalım.Açtığımız yufkayı dörde keselim. Elde ettiğimiz üçgenleringeniş tarafına iç malzemeden koyarak,sigara böreği gibi saralım. Sardığımız böreği hafif bir şekilde yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Kalan hamuru da buşekilde hazırlayalım. Börekleri fırından alır almaz, üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş margarini sürelim. Börek tepsisinin üzerini ikinci bir tepsiyle kapatarak yumuşamasını sağlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder