6 Kasım 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Malzemeler:
  • 500 gr pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1-5 2 su bardağı su (pırasalar ile aynı seviyede)
  • tuz
Yapılışı:
  1. Pırasaları ve havuçları ayıklayarak verev doğrayın (pırasaların ilk katlarını mutlaka soyun).
  2. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ve havuçları 1 dakika kadar kavurun. Pırasaları havuçlara ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
  3. Tuz, şeker, pirinç ve su ekleyip hazırladığınız yağlı kâğıdı üzerine kapatın.
  4. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. İster ılık ister soğuk olarak servis yapın
  5. 1- Alacağınız pırasaları seçerken kabuklarının kalın olmamasına dikkat edin. Çok iri ve kalın pırasalar genellikle kart oluyor.
    2- Havuç yemeğinizi tatlandıracak olsa bile mutlaka 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin.
    3- Hazırladığınız pırasa yemeğini mutlaka dinlendirin. Lezzetinin oturması için en azından sabahtan hazırlayın.
    4- Pişirirken pırasaların üzerine kapatacağınız yağlı kağıt yemeğinizin buharının içinde kalmasını ve yemeğiniz kaynarken pırasaların dağılmasını önler. Bu sayede tadı ve sunumu daha güzel olur. (yağlı kağıt boyutunu  tencere kapağı boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder