6 Kasım 2013 Çarşamba

ELMALI KURABİYE

Malzemeler
Bir çay bardağı yoğut
125 gram katı yağ
Üç su bardağı un,
Bir çay kaşığı karbonat,
Bir su bardağı pudra şekeri
Bir çay bardağı ayçiçek yağ,
İçine Koyulacak Malzemeler:
Yarım adet limon suyu,
Dört tane orta boy elma
Bir çay bardağı şeker
İki çay kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye TarifiElmalı Kurabiye Tarifi:
Katı yağı, unu ayçiçek yağı yoğurdu ve karbonatı iyice yoğurun. Hamuru aynı boyutta üç parçaya ayırın. Ayırdığınız her bir parçayı 3 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamuru on iki eşit parçaya bölün iç malzemesi için elmaları soyarak iyice rendeleyin elmaları şeker ile suyunu çekene dek pişirin elmalı içe yarım adet limon ve tarçını ilave ediniz. Elmalı içi daha önceden üçgen kestiğiniz hamurun geniş yanına koyarak sigara böreği şeklinde sarın. Elmalı çöreği daha önceden yağlanmış ve unlanmış tepsiye güzelce dizin. Yüz seksen °C fırında pembe bir renk alıncaya dek pişirin soğumasının akabinde üstüne pudra şekeri saçın. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder