24 Ekim 2013 Perşembe

LİNZER REÇELLİ TART

Linzer Tart için gerekli malzemeler:

250 gr Un
2 Yumurta
125 gr Şeker
125 gr Margarin
125 gr Fındık
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 paket Şekerli Vanilin
2 tatlı kaşığı Kakao
Yarım paket Kabartma Tozu
3-4 yemek kaşığı vişne veya böğürtlen reçeli
1 yumurta sarısı

Linzer Tart Nasıl Yapılır

Karıştırma kabımızın içerisine öncelikle yumurtaları kırıyoruz ve şekeri ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra şekerli vanilin de ekliyoruz tekrar mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra oda sıcaklığındaki margarini, unu ve kabartma tozunu ekliyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Tart hamuru elde edene kadar (kek hamurundan daha katı olacak) yoğuruyoruz. Son olarak kakao, tarçın ve fındığı ekliyoruz. (Fındığı havanda dövebilirsiniz, eğer rondodan çekilecekse toz haline gelmemesine dikkat edin, iri parçalar olması gerekiyor.)
Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamurun bir portakaldan daha büyük bir parçasını ayırıyoruz. Hamurun çok olan parçasını yağladığımız yuvarlak kabımızın tabanına elimizle yayıyoruz. Daha sonra üzerine 3-4 yemek kaşığı marmelat sürüyoruz. Ben vişne veya böğürtlen tercih ediyorum ama siz elinizde hangi reçel veya marmelat varsa kullanabilirsiniz.
Daha sonra ayırdığımız diğer hamuru elimizle rulolar haline getirip tartımızın üzerine kafes şeklinde diziyoruz. Tartın üzerine hamurdan hazırladığımız kafesin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine şeker serpiyoruz. 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Yinede 30 Dakika’dan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder