22 Ekim 2013 Salı

ZEYTİN YAGLI KABAK

Malzemeler

  • 1 Orta Boy Kuru Soğan (küçük doğranmış)
  • 3 Adet Kabak
  • 4 Yemek Kaşığı Domates Rendesi
  • 5 Dal Dereotu
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz ve Karabiber
  • Zeytinyağlı Kabak
    Çok sağlıklı ve hafif bir yemek zeytinyağlı kabak…
    Tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım, akabinde domates rendesini de ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Küp şeklinde doğradığımız kabakları tencereye ekleyelim, üzerine bir tutam toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde 20 dakika pişirelim. En son yıkayıp doğradığımız dereotunu yemeğe ekleyelim ve yemeğin altını kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder