24 Ekim 2013 Perşembe

MANTAR KURABİYE

Mantar kurabiye için malzemelerimiz:
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz.
400 gr. mısır nişastası (2 paket)
Yeteri kadar un
2 yemek kaşığı kakao
Mantar kurabiyenin yapılışı:
Yağı, yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım, içine kabartma tozu, un ve nişasta ekleyerek hamuru elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlaklar yapalım. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli vererek ,tepsiye dizelim. Normal sıcaklıktaki fırına (170 derece) atıp beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder