24 Ekim 2013 Perşembe

PUF PASTA


Puf pasta malzemeleri:
Kekine:
4 yumurta
2 şer su bardağı un ve şeker
2 çorba kaşığı kakao
1er su bardağı süt ve sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
Kremasına:
75 gr. tereyağı
yarım su bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 su bard. biraz eksik şeker
1 pakt vanilin
yarım kg. süt
Ayrıca:
muz,soğuk süt
Puf pasta yapılışı:
Öncelikle kek malzemelerini hazırlayıp 175 dereceli fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlamak için margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurup, kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırarak soğutun.
Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesip, artan kısımları blenderla ufalayıp, geniş bir kaseye alın.
Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırıp, üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaş. krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirerek kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatınız. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltip, aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayıp servise sununuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder