24 Ekim 2013 Perşembe

PUFUDUK RULO POGAÇA

Malzemeler:
2 ad. yumurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 su bard. süt
1 su bard. su
Yarım su bard. sıvıyağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su bardağı kadar)
Hamurun arasına sürmek için:
50 g eritilmiş margarin
İç harcına:
Peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Yoğurma kabının içerisinde, bütün malzemeleri karıştırılır yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur 6 eşit büyüklükte parçalara ayrılır, her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde oklavayla açıp üzerini margarinle yağlayalım. 6 parçanın her birine aynı işlemi uygulayıp üst üste dizelim.
1-2 saat buzdolabında üst üste dizili şekildeki hamurları bekletelim hamur zaten kendiliğinden kabarıyor, daha sonra oklavayla üst üste olan hamurları tek tek açıp, açtığımız hamuru pizza dilimi gibi 8 dilim olacak şekilde kesip, ortasına peynir koyarak kenarlarını katlamadan rulo gibi saralım, üzerine de yumurta sarısı sürerek fırına gönderelim. 6 hamuru tek tek açıp 8′e bölüyorsunuz. Toplamda 48 poğaça elde ediyorsunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder