21 Ekim 2013 Pazartesi

SU BÖREĞİ

SU BÖREGİ 
5 Bardak un
8 yumurta
yeterince tuz
Yarım cay bardagı ılık su 
yufkaları yaglamak için 200 tusuz tereyagı
hamuru açmak için bir su bardagı nişasta bir su bardagı un karşımı
içi için 400 gr beyaz beynir maydanos bir tutam
Haşlamak için buyuk bi tenceryetuz bi çorba kaşıgı sıvı yag koyun
Geniş bir kaba unu koyun ortasını acın yumurtaları kırın ve tuzu suyu ekleyin güzelce yogurun ustunu nemli bir bezle örtün 12 eşit parçaya ayırınbu bezelri tepsi buyuklugunda acın temiz bir bezin üzerine yayın yufkalrı kaynıyan suyun içinde 1 2 dk haşlayın genizş bir tencerde soguk suyun içine alın hafif sıkaraksuyunu alın yaglanmış tepsiye serin arsına yaglayın ortasına içi harç gelcek en ustüne kalan teryagını dökün 175 derecede fırında altı üstü kızarıncay kadar pişir afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder