21 Ekim 2013 Pazartesi

TEL KADAYIFI TATLISI

Malzemeler:
  • 500 gr tel kadayıf (çiğ)
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı+ 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gr ceviz içi
Şerbet için:
  • 500 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • Çeyrek limon suyu (kabuğu şerbete atılacak)
Yapılışı:
  1. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Üzerine limon suyu ekleyin ve limon kabuğunu atın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kıvam alan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı ince ince didikleyin, bıçak yardımıyla kıyıp ufaltın.
  3. Ceviz içlerini kıyın ya da rondodan geçirerek irice parçalayın.
  4. Borcamı ya da orta boy bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kadayıfın yarısını tepsiye alın, tereyağının yarısını kadayıfların üzerine dökün elinizle karıştırın ve tepsiye bastırarak döşeyin.
  5. Kadayıfların üzerine ceviz içlerini eşit miktarda dağıtın. Üzerine kalan tel kadayıfı kalan tereyağına bulayıp döşeyin.
  6. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar kadayıfları pişirin. Kadayıfın bir yüzü kızarınca fırın eldiveni takıp fırından alın. Kırmadan kadayıfın diğer yüzünü çevirin ve 10 dakika kadar fırınlayın.
  7. Fırından aldığınız sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder