7 Kasım 2013 Perşembe

BAHARATLI KÖMBE

Yarım kg un
250 gram tereyağı
100 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
İki buçuk su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı susam
1’er çay kaşığı mahlep, tarçın,
karanfil ve hintcevizi (muskat)

Baharatlı Kömbe Yapılışı
Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı, susam, mahlep, tarçın,
karanfil ve hintcevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder